Özel Kodlama mı Hazır Yazılım mı?

 Web sitenizin kalitesi çalıştığınız Web Tasarım Firmasında'ki yazılımcının yazılım kalitesi kadardır! Firmayı tanıyor olabilirsiniz, sadece sitenizin mimarisini geliştirecek kişiyi tanıyor musunuz?

Bizlere en fazlaca sorulan ve kafa karışıklığı yaratan sorulardan bir tanesi de "Hususi yazılımlı internet sayfası mi yoksa hazır sistem mi daha iyidir?. Bu soruya net bir yanıt vermek zor olsa gerek. 17 senelik tecrübemize dayanarak sizleri bilgilendirmek istedik. 

Bu mevzuya şu şekilde yaklaşmak gerekiyor. Internet adresinden beklentiniz ve bütçeniz nedir? Eğer yatırım yapacağınız ve 36 aylık süreçte firmanızı büyütmek, geliştirmek, marka bilinirliğini arttırmak istiyorsanız almanız ihtiyaç duyulan yol ile "yalnız web sitem olsun" ihtiyacını aynı şekilde değerlendiremeyiz. Bütçemiz azca ve gelir beklentimiz yok ise, en iyi internet sayfası, en ucuz olandır. SEO hizmeti ( Google şeklinde arama motorlarında üst sıralarda olabilme hizmeti ) alıp, online ticaretimizi arttırmak, kurumsal gözükmek ve müşterilerinize iyi hizmet verebilmek ( sitede doğabilecek problemler ile mahçup olmamak ) için hususi yazılım tercih edilebilir. 

Hususi kodlama Microsoft ASP.net teknolojisi kullanılarak, fazlaca süratli ve güvenli Microsoft veri tabanı ile koordineli çalışır. Hazır sistemler parasız veri tabanı kullanırlar. Daha yavaştır ve yıl içinde daha fazlaca mesele çıkarma olasılıkları vardır ( Site açıldığında bağlantı kopması ve sitenin belli bir süre emek vermemesi vb. )

Hususi kodlama yardımıyla üst düzey optimizasyon yapılabilir. Her satırı tarafımızca yazılır ve istediğimiz oynamaları, değişimleri, gereksinim doğrultusunda yazılım yapılabilir. Projenin olabildiğince süratli emek vermesi için kaliteli yazılım yapılır ve her satırına dikkat edilir. Veri tabanına gerektiği kadar bağlantı açılır ve en azda tutularak sitenin hızının arttırılması sağlanır. Hazır sistemlerde, satın alınan hazır yazılımın, yazılımı yazan kişinin kalitesi oranında kaliteden bahsedilebilir. Bununla beraber, projeye hususi değil, genel bir yazılım yapıldığından optimizasyon mevzusu ve sitenin hususi yazılıma gore daha yavaş çalmış olduğu gözlenmektedir ( parasız veri tabanı ve veri tabanına bağlantı sayısının çokluğu vb etkilerden dolayı )

Hususi kodlama daha maliyetlidir ve yazılımı daha uzun sürer, daha güvenilirdir. Sistemsel güncelleme gerektirmez. Hazır sistemler daha ucuz, tasarımları daha basittir. Güncelleme yapılmadığı takdirde sisteme virüs ve saldırılarda hızlıca site saldırıya uğrayabilir.

Hususi kodlama üstüne alınan SEO hizmeti %99’a kadar tesir etmekteyken, hazır yazılımlarda bu oran %75-80 ’lere kadar çıkmaktadır. Rakiplerle internette bulunma rekabetine girildiğinde, izmirweb.com’un yapmış olduğu siteler, hazır yazılım ile daima bir kaç adım önde olmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir Web Tasarım Kime Yaptırılır?

İzmirde Web Tasarım Firmaları