İzmir Web Sitesi Tasarımı Nedir?

 Güzel duyu ile ilkçağlardan bu yana insanların ehemmiyet verdiği kurallardan ve gerçeklerden oluşan bir kavram olarak çoğunlukla karşılaşıyoruz. Güzel duyu özellikleri yüksek olan bir şeye karşı duyduğumuz haz ve merak duygusu bizi yönlendiriyor ve o şeye karşı daha şefkatli ve hoşgörülü olmaya başlıyoruz. Sanatla alakalı faaliyetlerdeki güzel duyu gözün kıymeti de buradan gelmektedir. Sanatçılar güzel duyu değerlerden uzak eserler ürettiği takdirde toplumda herhangi bir tepki alması güçtür. Gene aynı şekilde dijital dünyada ve teknoloji dünyasında güzel duyu yargılar halen geçerliliğini korumaktadır. Sanatta ve yaşamda güzellik, gene internette ve teknolojide de güzellik olmuştur. İnternet teknolojilerinin daha da yükselmesiyle süregelen süreç, fazlaca iyi ve ustalaşmış internet sayfası tasarımı hayata geçirmeye kadar gitmiştir.


Tasarım fikirleri, uygulamaları ve güzel duyu kaygılarıyla beraber harmanlanan, belirli bir amaç doğrultusunda hareket eden, bu amacın içinde düzenlenen, değiştirilen ve en iyi hale getirilen internet sayfaları artık tasarlanmış olur. Bu tasarımın çıktıları sonucunda web sitenizi kolaylıkla kullanabilir ve istediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Artık domain ve hosting işlemlerinden sonrasında web sitesini dünyaya açabilirsiniz. Web tasarımı tüm bu işlemlerden önceki en mühim evredir. Bir fikrin, bir vizyonun yada bir işletmenin web sitesinin hayata geçirilmesi için bazı parametreleri belirlenmeli ve belirli bir plan doğrultusunda tasarlanmalıdır. Belirli ana hatlar oluşturarak bu tarz şeyleri uygulamak gerekir. Genel olarak belirli ana hatları sıralamak gerekirse:


             • Düzenlilik: Grafik ve metinlerin tertipli olması, görsellerin uyumlu olması, boyutlarının şaşmaması ve aranılan bilgiyi en iyi şekilde bulmayı tanım eder. Sayfanın bütünlüğünü korumak, mantıklı şekilde sıralamak ve gereksizlikten uzak bir tasarım her açıdan kullanıcı deneyimini yükseltir.


             • Renk: Renk seçimleri bilhassa kurumsal firmalarda nispeten kolaydır. Şu sebeple kurumları yansıtan kurumsal kimlikte ve logoda kullanılan renkler, internet sayfaları için de kullanılabilir. Bu da hem marka imajını en iyi şekilde yansıtır hem de uyumluluk problemleri oluşturmaz. Öte taraftan internet sayfası tasarımı yaptırmak isteyen kişiler de kendi renklerini belirleyebilir ve tasarımda bunlar uyumlu bir halde uygulanabilir.


             • Fontlar: Fontlar da gene kurumsal kimlikte de belirlendiği suretiyle kullanılabilir. Fontun kalitesi direkt olarak müşterilerin okuma alışkanlıklarına ve dikkatlerine oynamaktadır. Okunaklı bir font her açıdan fazlaca mantıklıdır.

              
             • İçerik: İnternet sitesinde kullanılan içerikler her açıdan kullanıcıyı besler. Görselliği destekleyen en mühim unsur olan içerikler, heves uyandırmalı ve kişinin satın alma kararlarını etkilemelidir. Anahtar kelime ve SEO uyumu bu içerikler içinde uygulanmalıdır.


Görüldüğü benzer biçimde pek fazlaca değişik unsuru barındıran internet sayfası tasarımı süreci, bilhassa danışman firmalar tarafınca titizlikle yürütülür. Kabiliyeti yüksek bir ekiple beraber tasarlanan sitelerin, her açıdan işinize katkı sağlayacağı açıktır. Ustalaşmış anlamda kullanımı yüksek, hizmeti en iyi şekilde özetleyen ve ürün satılmasını elde eden her internet sayfası başarıya ulaşmış bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir Web Tasarım Kime Yaptırılır?

İzmirde Web Tasarım Firmaları

Özel Kodlama mı Hazır Yazılım mı?